Куряча печінка в вині з яблуками
Кількість порцій - 6
Час приготування - 45 хв

Куряча печінка в вині з яблуками

Треба відзначити, що печінка - один із самих корисних м'ясних продуктів, що є для людського організму джерелом легкозасвоюваного заліза. У цьому продукті містяться дефіцитні амінокислоти, багатий вітамінний ряд і маса мінералів. Раціон будь-якої людини обов'язково повинен включати в себе страви з печінки. Куряча печінка, у порівнянні з іншими видами печінки: свинячою або яловичою, є більш ніжною та м'якою. За цим рецептом печінка виходить дуже ніжною з ненав'язливою винною кислинкою в поєднанні з кисло-солодкими часточками яблук з карамельною скоринкою. Прекрасне поєднання!

Інгредієнти

  • Куряча печінка - 700 г.
  • Яблука - 3 шт.
  • Червоне напівсолодке вино - 200 мл.
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Кунжут - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Печінку вимити, вирізати жир і плівки, розрізати навпіл. Змішати з борошном і сіллю. Смажити в олії 10 хвилин.

  • 02

    Влити в сковороду 2/3 склянки вина, тушкувати 7 хвилин, щоб алкоголь випарувався.

  • 03

    Яблука нарізати часточками. Викласти в розігріту соняшникову олію, засипати цукром і карамелізувати 15 хвилин.

  • 04

    Коли яблука стануть м'якими, додати вино, протушкувати хвилин 5. Змішати з печінкою. Посипати кунжутним насінням.