Треба відзначити, що печінка - один із самих корисних м'ясних продуктів, що є для людського організму джерелом легкозасвоюваного заліза. У цьому продукті містяться дефіцитні амінокислоти, багатий вітамінний ряд і маса мінералів. Раціон будь-якої людини обов'язково повинен включати в себе страви з печінки. Куряча печінка, у порівнянні з іншими видами печінки: свинячою або яловичою, є більш ніжною та м'якою. За цим рецептом печінка виходить дуже ніжною з ненав'язливою винною кислинкою в поєднанні з кисло-солодкими часточками яблук з карамельною скоринкою. Прекрасне поєднання!
Печінку вимити, вирізати жир і плівки, розрізати навпіл. Змішати з борошном і сіллю. Смажити в олії 10 хвилин.
Влити в сковороду 2/3 склянки вина, тушкувати 7 хвилин, щоб алкоголь випарувався.
Яблука нарізати часточками. Викласти в розігріту соняшникову олію, засипати цукром і карамелізувати 15 хвилин.
Коли яблука стануть м'якими, додати вино, протушкувати хвилин 5. Змішати з печінкою. Посипати кунжутним насінням.