Взагалі салати почали робити ще древні римляни. Правда, у них був всього один або два види салатів з обмеженого числа інгредієнтів. Це із часом почали робити їх більш різноманітними і незвичайними. Якщо салат - це легка смачна закуска із найрізноманітніших інгредієнтів, то вона повинна бути, по-перше, смачна, по-друге, корисна. Що стосується курячого салату, то він точно не поступається ні смаком, ні в користі для організму. Адже саме куряче філе уже настільки корисне і при цьому низькокалорійне. Що стосується авокадо, мандарин і винограду, то вони не тільки містять багато вітамінів, але й надають дуже незвичайний смак всьому салату.
Куряче філе відварити в підсоленій воді. Потім злити воду і охолодити птицю. Філе нарізати кубиками або скибочками. Авокадо помити, очистити, видалити кісточку, нарізати м'якоть кубиками і збризнути лимонним соком.
Салат помити, просушити, нарвати руками. Очистити мандарини, розібрати на часточки, очистити часточки від плівок. Виноград помити і розрізати на половинки. Майонез змішати з вершками. Всі інгредієнти з'єднати. Додати соус і перемішати салат.