Цей курячий салат набагато цікавіший і більш оригінальний, ніж може здатися на перший погляд. Його особливість, родзинка і незвичайний смак в тому, що на смак такий салат з птиці неймовірно нагадує м'ясо краба. Погодьтеся, таке поєднання спробувати вельми цікаво. Салат можна подати і як закуску. Особливо, якщо подати не із звичайним м'яким хлібом, а сухариками (підсмаженими шматочками хліба, тостами або більш вишуканими крутонами). Подати салат можна, зробивши з нього на тарілці фігурку краба. Для того, щоб вийшов максимально крабовий смак, найкраще з сирів підійде чеддер. Склад соусу-заправки краще залишити без змін.
Яйця відварити, охолодити, очистити, відокремити білок від жовтка. Подрібнити (протерти через сито) яєчний жовток.
Цибулю очистити від лушпиння. Натерти її на дрібній тертці і вичавити сік.
Змішати оливкову олію з жовтком і добре перемішати. Додати в соус гірчицю, цибулю, оцет, сіль. Довести соус до однорідності.
Куряче філе відварити в підсоленій воді. Потім злити воду і охолодити птицю. Філе подрібнити в блендері з білком.
Додати в салат заправку і перемішати.