Курячий салат з яйцями і сиром
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Курячий салат з яйцями і сиром

Цей курячий салат набагато цікавіший і більш оригінальний, ніж може здатися на перший погляд. Його особливість, родзинка і незвичайний смак в тому, що на смак такий салат з птиці неймовірно нагадує м'ясо краба. Погодьтеся, таке поєднання спробувати вельми цікаво. Салат можна подати і як закуску. Особливо, якщо подати не із звичайним м'яким хлібом, а сухариками (підсмаженими шматочками хліба, тостами або більш вишуканими крутонами). Подати салат можна, зробивши з нього на тарілці фігурку краба. Для того, щоб вийшов максимально крабовий смак, найкраще з сирів підійде чеддер. Склад соусу-заправки краще залишити без змін.

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Олія оливкова - 20 мл.
  • Гірчиця - 15 г.
  • Оцет бальзамічний - 10 мл.
  • Цибуля ріпчаста - 80 г.
  • Сир - 300 г.
  • Філе куряче - 150 г.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Яйця відварити, охолодити, очистити, відокремити білок від жовтка. Подрібнити (протерти через сито) яєчний жовток.

  • 02

    Цибулю очистити від лушпиння. Натерти її на дрібній тертці і вичавити сік.

  • 03

    Змішати оливкову олію з жовтком і добре перемішати. Додати в соус гірчицю, цибулю, оцет, сіль. Довести соус до однорідності.

  • 04

    Куряче філе відварити в підсоленій воді. Потім злити воду і охолодити птицю. Філе подрібнити в блендері з білком.

  • 05

    Додати в салат заправку і перемішати.