Курка з таким соусом дуже смачна і гідна захоплення. Баклажани для соусу повинні бути молоді, не перезрілі. Інакше насіння доведеться видаляти, а це клопітно. Запечені баклажани на відкритому полум'ї роблять соус найбільш смачним. Соус повинен мати світлий відтінок. Особливу пікантність блюду надає цілий стручок пекучого перцю, якщо його не розрізаючи покласти в блюдо. Коли курка готова, соус потрібно розмішати, щоб вийшло однорідне пюре, і викласти його на тарілку рівним шаром. Зверху викласти курячі ніжки і полити соусом, в якому тушкувалась курка. Подавати тільки гарячим, прикрасивши страву зеленню: петрушкою або м'ятою.
Баклажани помістити в пароварку на 20 хвилин. Зняти шкірку, видалити стеблинки, кинути баклажани в лимонний сік і залишити на 5 хвилин.
У каструлі розтопити вершкове масло. Додати борошно. Смажити 2 хвилини на середньому вогні, постійно помішуючи. Влити гаряче молоко, готувати 3 хвилини, постійно помішуючи, щоб розчинилися грудочки.
Вийняти баклажани з лимонної води, процідити воду. Порізати баклажани і з'єднати з вмістом каструлі. Посолити, тушкувати 5 хвилин.
Грудинку порізати, посолити і поперчити. Розтопити в каструлі вершкове масло, додати куряче м'ясо, смажити 3 хвилини. Додати нарізану цибулю, помідори, лавровий лист, стручковий перець, м'ясний бульйон. Тушкувати 25 хвилин.