Курка з соусом із баклажан
Кількість порцій - 10
Час приготування - 45 хв

Курка з соусом із баклажан

Курка з таким соусом дуже смачна і гідна захоплення. Баклажани для соусу повинні бути молоді, не перезрілі. Інакше насіння доведеться видаляти, а це клопітно. Запечені баклажани на відкритому полум'ї роблять соус найбільш смачним. Соус повинен мати світлий відтінок. Особливу пікантність блюду надає цілий стручок пекучого перцю, якщо його не розрізаючи покласти в блюдо. Коли курка готова, соус потрібно розмішати, щоб вийшло однорідне пюре, і викласти його на тарілку рівним шаром. Зверху викласти курячі ніжки і полити соусом, в якому тушкувалась курка. Подавати тільки гарячим, прикрасивши страву зеленню: петрушкою або м'ятою.

Інгредієнти

  • Філе куряче - 10 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Вершкове масло - 6 ст. л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Помідори - 6 шт.
  • Лавровий лист - 4 шт.
  • Стручковий перець - 100 г.
  • М'ясний бульйон - 0,5 мл.
  • Баклажани - 8 шт.
  • Лимон - 1 шт.
  • Борошно - 200 г.
  • Молоко - 1 л.

Етапи приготування

  • 01

    Баклажани помістити в пароварку на 20 хвилин. Зняти шкірку, видалити стеблинки, кинути баклажани в лимонний сік і залишити на 5 хвилин.

  • 02

    У каструлі розтопити вершкове масло. Додати борошно. Смажити 2 хвилини на середньому вогні, постійно помішуючи. Влити гаряче молоко, готувати 3 хвилини, постійно помішуючи, щоб розчинилися грудочки.

  • 03

    Вийняти баклажани з лимонної води, процідити воду. Порізати баклажани і з'єднати з вмістом каструлі. Посолити, тушкувати 5 хвилин.

  • 04

    Грудинку порізати, посолити і поперчити. Розтопити в каструлі вершкове масло, додати куряче м'ясо, смажити 3 хвилини. Додати нарізану цибулю, помідори, лавровий лист, стручковий перець, м'ясний бульйон. Тушкувати 25 хвилин.