Курка з виноградом
Кількість порцій - 2
Час приготування - 35 хв

Курка з виноградом

М'ясо - одне з найголовніших харчових продуктів людини. Воно відновлює тканини м'язів, надає тілу сил. Щоб уникати вживання жирного і занадто калорійного м'яса, багато фахівців рекомендують звернути увагу на куряче філе. Це саме дієтичне м'ясо, яке при цьому ще й корисне, тому що в ньому багато білка. А весь секрет у тому, що цей же білок складається з амінокислот, без яких складно нормально функціонувати нашому організму. Що стосується винограду, то він теж містить велику кількість вітамінів, при цьому надає страві незвичайний смак. Тому об'єднавши ці інгредієнти, ви отримаєте дуже ніжну і смачну страву.

Інгредієнти

  • Куряче філе - 2 шт.
  • Виноград - 220 г
  • Вино червоне - 50 мл
  • Цибуля - 80 г
  • Лимон - 50 г
  • Оливкова олія - 20 мл
  • Розмарин - 5 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю дрібно нарізати, пасерувати в оливковій олії на середньому вогні, потім додати виноград і часточки лимона. Зменшити вогонь до мінімуму.

  • 02

    Окремо обсмажити філе на невеликій кількості олії, попередньо його потрібно посолити і поперчити.

  • 03

    Обсмажене м'ясо перекласти в сковорідку з виноградом і залити десертним вином.

  • 04

    Збільшити до середнього вогонь, дати алкоголю випаруватися (хвилини 3-4), знову зменшити вогонь. Додати розмарин. Накрити кришкою і довести до готовності м'ясо на повільному вогні.