Все частіше і частіше говорять про ананаси, як про продукт, який сприяє схудненню. Насправді все просто. Ананас добре розщеплює жири, і саме тому вони не відкладаються в організмі. Як наслідок - ви не набираєте вагу. Тому є безліч салатів, які містять в собі м'ясо і ананаси (бажано свіжі, хоча можна і консервовані). Наш рецепт не зовсім схожий на салат. Це просто курка з фруктами і соусом (до речі, соус можна вибивати теж на свій смак). Якщо ви вирішили харчуватися здоровою їжею, тоді почніть з такої страви. Вона буде до речі і до вечері у колі і сім'ї, і можна навіть подавати її за святковий стіл. Тому що страва дуже смачна.
Почистити часник і дрібно нарізати, додати мелений імбир, перець чилі, сіль і добре розтерти в ступці до отримання пастоподібної консистенції. Додати соняшникову олію (45 мл.) і ретельно все перемішати, щоб вийшов маринад.
Куряче філе нарізати поперек волокон смужками товщиною 2 см. Скласти в миску, додати маринад.
Перемішати, щоб м'ясо було рівномірно покрито маринадом і залишити на годину в прохолодному місці.
Ананас очистити і нарізати кубиками.
На розігріту сковороду налити столову ложку соняшникової олії (15 мл.), покласти цукор і вичавити сік лайма.
Гріти на середньому вогні до розчинення цукру.
На сковороду покласти м'ясо разом з маринадом, ретельно перемішати.
Додати ананас, перемішати і готувати під кришкою на середньому вогні 5 хвилин, поки курка не буде готова.