Курка з ананасами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 30 хв

Курка з ананасами

Все частіше і частіше говорять про ананаси, як про продукт, який сприяє схудненню. Насправді все просто. Ананас добре розщеплює жири, і саме тому вони не відкладаються в організмі. Як наслідок - ви не набираєте вагу. Тому є безліч салатів, які містять в собі м'ясо і ананаси (бажано свіжі, хоча можна і консервовані). Наш рецепт не зовсім схожий на салат. Це просто курка з фруктами і соусом (до речі, соус можна вибивати теж на свій смак). Якщо ви вирішили харчуватися здоровою їжею, тоді почніть з такої страви. Вона буде до речі і до вечері у колі і сім'ї, і можна навіть подавати її за святковий стіл. Тому що страва дуже смачна.

Інгредієнти

  • Часник - 3 зубчика
  • Імбир мелений - 1 ч. л.
  • Соняшникова олія - 60 мл.
  • Ананас - 450 г.
  • Лайм - 1 шт.
  • Перець чилі - 1 шт.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Куряче філе - 600 г.
  • Цукор - 60 г.

Етапи приготування

  • 01

    Почистити часник і дрібно нарізати, додати мелений імбир, перець чилі, сіль і добре розтерти в ступці до отримання пастоподібної консистенції. Додати соняшникову олію (45 мл.) і ретельно все перемішати, щоб вийшов маринад.

  • 02

    Куряче філе нарізати поперек волокон смужками товщиною 2 см. Скласти в миску, додати маринад.

  • 03

    Перемішати, щоб м'ясо було рівномірно покрито маринадом і залишити на годину в прохолодному місці.

  • 04

    Ананас очистити і нарізати кубиками.

  • 05

    На розігріту сковороду налити столову ложку соняшникової олії (15 мл.), покласти цукор і вичавити сік лайма.

  • 06

    Гріти на середньому вогні до розчинення цукру.

  • 07

    На сковороду покласти м'ясо разом з маринадом, ретельно перемішати.

  • 08

    Додати ананас, перемішати і готувати під кришкою на середньому вогні 5 хвилин, поки курка не буде готова.