Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Нут з баклажаном
Нут з баклажаном

Нут з баклажаном

Нут ще називають турецьким або баранячим горохом. Ця рослина з родини бобових. Потрапив він до нас зі Сходу, де вживають його з давніх часів. Там вирощують нут і до сьогоднішнього дня. Вчені довели, що нут сприяє зниженню холестерину в організмі, а також корисний для статевих органів. Разом з баклажанами, запашним часником і кмином страва виходить дуже смачна, і при цьому її швидко готувати. До того ж баклажани і нут - низькокалорійні продукти, що теж вважається позитивною якістю для страви. Прекрасне поєднання смаку і користі в простій страві.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Нут — 200 г
  2. 2. Баклажани — 4 шт.
  3. 3. Олія оливкова — 120 мл
  4. 4. Кінза — 50 г
  5. 5. Петрушка — 40 г
  6. 6. Часник — 20 г
  7. 7. Лимон — 80 г
  8. 8. Оцет — 30 мл
  9. 9. Кмин — 5 г
  10. 10. Перець — 5 г
  11. 11. Сіль — за смаком

Етапи готування

  1. Нут замочити на ніч (або на 4-6 годин). Після злити воду, відварити до готовності у свіжій підсоленій воді 60-90 хвилин.

  2. Баклажани нарізати на великі кубики, обсмажити на оливковій олії з усіх боків до рум'яної скоринки, посолити і тушкувати до готовності. Охолодити.

  3. Кінзу, петрушку і часник подрібнити, додати перець, кмин, оливкову олію, оцет і лимонний сік.

  4. Нут, баклажани і заправку змішати, посолити. Дати настоятися в холодильнику 2 години.