Чилі кон карне з какао
Кількість порцій - 6
Час приготування - 2 г

Чилі кон карне з какао

Мексиканська пристрасть і техаський темперамент в одній страві. Ви вже заінтриговані? Представляємо Вашій увазі чилі кон карне або просто чилі – пекуча, пряна страва з подрібненого м'яса (традиційно використовують яловичину) і гострого перцю чилі. Ситно, насичено, ароматно. Ступінь пекучості та гостроти смаку можна регулювати кількістю і сортом перцю. Кулінарні традиції регіонів та особисті смакові переваги передбачають використання й інших компонентів. Існує і вегетаріанський варіант страви. У цьому випадку яловичину замінюють овочами і бобовими. «Секретними» інгредієнтами виступають мед, кориця, какао і шоколад. Саме вони роблять страву пікантною і неймовірно смачною.

Інгредієнти

  • Яловичина - 750 г.
  • Олія оливкова - 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 3 шт.
  • Перець чилі - 1 шт.
  • Перець червоний мелений - 2 ч. л.
  • Борошно пшеничне - 1 ст. л.
  • Бульйон м'ясний - 300 мл.
  • Помідори консервовані - 800 мл.
  • Пюре томатне - 3 ст. л.
  • Перець червоний стручковий - 1 шт.
  • Квасоля консервована - 400 г.
  • Какао - 1 ст. л.
  • Лайм - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    За допомогою комбайна м'ясо подрібнити у фарш. Поставити сковороду на вогонь, влити олію, розігріти, додати фарш, обсмажити, після - перекласти в каструлю.

  • 02

    Подрібнити цибулю, висипати його в сковороду, де було м'ясо, обсмажити в цїй же олії до м'якості, після - додати подрібнений часник і перець чилі. Повернути на сковороду м'ясо, обсмажити на середньому вогні.

  • 03

    Додати в сковороду борошно, потім влити бульйон, нарізані помідори і томатне пюре. Приправити, довести до кипіння, накрити зверху кришкою, тушкувати протягом 1 години, помішуючи кожні 10 хвилин.

  • 04

    Додати в сковороду нарізані перці і какао. Тушкувати ще 30 хвилин. За 15 хвилин до кінця приготування додати сік лайма і висипати квасолю.