Соус чімічуррі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Соус чімічуррі

Чімічуррі - соус для смаженого м'яса. Рецепт чімічуррі придумали в Аргентині. Там його подають до смаженого м'яса. Соус також популярний в Уругваї, Бразилії, Болівії та інших латиноамериканських країнах. А починаючи з сьогоднішнього дня цей соус буде популярний і у вашій родині. Тому що, приготувавши його сьогодні і подавши з м'ясом, ви і ваші рідні просто закохаються в цей соус раз і назавжди. Особливо його полюблять любителі смаженого м'яса, так як соус дуже добре поєднується зі смаженим м'ясом. Чімічуррі готується на основі дрібно нарізаної петрушки, рубаного часнику, оливкової олії, орегано, білого вина і безлічі приправ. Соус також може бути використаний і в якості маринаду до смаженого м'яса. Приємного апетиту!

Інгредієнти

  • Петрушка - 25 г.
  • Часник - 2 зубчики
  • Перець кайєнський - ½ ч. л.
  • Паприка мелена - ½ ч. л.
  • Чебрець сушений - щіпка
  • Орегано сушене - 1 ч. л.
  • Лавровий лист (порошок) - 1 ч. л.
  • Кориця мелена - щіпка
  • Горіх мускатний мелений - 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений - щіпка
  • Вино біле сухе - 100 мл.
  • Лимон - 1 шт.
  • Олія оливкова extra virgin - 100 мл.
  • Цибуля ріпчаста - ½ шт.
  • Перець зелений стручковий - ½ шт.
  • Помідори - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    У ступку покласти всі спеції і додати дуже дрібно порубані петрушку, часник і халапеньо (або перець чилі). Вичавити туди сік половини лимона. Дуже старанно розтовкти до кашоподібного стану. Все це можна зробити в блендері, але не захоплюючись.

  • 02

    В окремому посуді змішати отриману суміш з вином і маслом. Добре перемішати.

  • 03

    Додати дрібно порізану цибулю і стручковий перець.

  • 04

    Очистити помідори від шкірки і насіння. Нарізати дрібними кубиками. Змішати з соусом.

  • 05

    Дати настоятися пару годин у холодильнику.