Свинина по-китайськи
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г

Свинина по-китайськи

Так само, як і в інших країнах світу, у Китаї є свої особливості приготування їжі. Китайська кухня відрізняється надзвичайною різноманітністю страв, технікою їх приготування, а також процесом вживання їжі. Адже для китайців споживання їжі - це ритуал. Пропонуємо вам сьогодні трошечки побути "китайцями" і приготувати страву "свинина по-китайськи". У китайській кухні використовують дуже багато соєвого соусу і рисового оцту. У нашому випадку вони, разом з іншими інгредієнтами, будуть виконувати роль маринаду. Завдяки маринаду і прянощам, м'ясо набуде неповторного смаку, який ні з чим сплутати неможливо. М'ясо, приготоване за цим рецептом буде м'яким, соковитим і танути в роті. Можна м'ясо прикрасити зеленню.

Інгредієнти

  • Свинина (м'якуш) - 900 г.
  • Соєвий соус - 50 мл.
  • Яйце - 1 шт.
  • Ананас із соком - 35 г.
  • Кетчуп - 55 г.
  • Крохмаль - 20 г.
  • Бад'ян - за смаком
  • Кориця - 3 г.
  • Рисовий оцет - 12 г.
  • Корінь імбиру - 10 г.
  • Цукор - 20 г.
  • Олія - 15 г.

Етапи приготування

  • 01

    Підготувати маринад із соєвого соусу, столової ложки крохмалю, жовтка та щіпки меленої кориці. Порізати м'ясо на шматочки та помістити їх до маринаду на півгодини. Потім свинину обсмажити в глибокій сковорідці у фрітюрі до готовності та відкинути на друшляк для видалення надлишку олії.

  • 02

    Окремо для соусу на невеликій кількості олії потомити на середньому вогні нашинкований корінь імбиру, додати шматочки ананасу (свіжого або консервованого), корицю, бад'ян, залити рисовий оцет та перемішати. Потім додати кетчуп та перемішати. Потім додати згущувач з 1 столової ложки крохмалю, розведеної в 2 столових ложках води, перемішати та протушкувати.

  • 03

    Тепер до овочів додати на сковорідку м'ясо та розігріти його в соусі. М'ясо по-китайськи готове. Подавати його з рисом.