Курка по-китайськи з овочами
Кількість порцій - 3
Час приготування - 40 хв

Курка по-китайськи з овочами

Цілком можливо, що цей рецепт дуже умовно нагадує справжню "Курку по-китайськи з овочами", але цей варіант приготування курки з овочами цілком заслужено поповнить Вашу колекцію рецептів. У рецепті дотримані такі правила китайської кухні, як дуже швидка теплова обробка продуктів і компоновка інгредієнтів страви за смаком, запахом і кольором. Для заправки практично всіх страв у китайській кухні використовується соєвий соус. У запропонованому рецепті в соєвому соусі розчиняють цукор. Результат приготування - корисна, смачна, апетитна страва.

Інгредієнти

  • Куряча грудка - 350 г.
  • Перець болгарський червоний - 100 г.
  • Перець болгарський зелений - 200 г.
  • Цибуля ріпчаста - 100 г.
  • Морква - 150 г.
  • Соєвий соус - 5 ст. л.
  • Оливкова олія - 1 ст. л.
  • Цукор - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Курячу грудку вимити, дати воді стекти, порізати на брусочки.

  • 02

    Цибулю очистити, нарізати на брусочки за напрямком волокон.

  • 03

    Перець болгарський помити, нарізати соломкою.

  • 04

    Моркву вимити, очистити, нашаткувати не тонкими кільцями.

  • 05

    Розігріти сковороду, вилити в неї оливкову олію. Після того, як масло нагріється, кинути в нього шматочки курячої грудки. Обсмажувати при безперервному помішуванні 2-3 хвилини, поки м'ясо не стане білим і місцями не зарум'яниться.

  • 06

    У сковороду послідовно, з інтервалом в 2-3 хвилини, при безперервному помішуванні, додати спочатку моркву, потім цибулю, слідом болгарський перець. Обсмажувати 3-4 хвилини на помірному вогні, не дозволяючи вмісту сковорідки тушкуватися.

  • 07

    Поєднати в чашці соєвий соус з цукром до повного розчинення останнього.

  • 08

    Вилити солодкий соєвий соус в сковороду, обсмаживши вміст протягом 2-3 хвилин.