Шоколадно-мигдальний торт
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 30 хв

Шоколадно-мигдальний торт

Будь-яка господиня віддає перевагу рецептам, де не потрібно витрачати дуже багато часу на приготування страви. Попитом користуються рецепти, де інгредієнти прості і доступні, але при всьому цьому страва виходить дуже смачна і гарна. Якщо ви теж хочете мати в арсеналі такий рецепт, а зокрема рецепт десерту, тоді зверніть, будь ласка, увагу на рецепт шоколадно-мигдалевого торту. Як тільки ви його приготуєте, ви відчуєте атмосферу справжнього домашнього тепла і затишку. Спробувавши перший шматочок, ви і ваші рідні зрозумієте, що пиріг неймовірно смачний. Цей пиріг покаже вам, що з ним можна створити справжнє свято, на який і гостей не соромно-то покликати.

Інгредієнти

  • Яйце - 7 шт.
  • Борошно - 200 г.
  • Цукор - 180 г.
  • Сода - 3 г.
  • Оцет - 4 г.
  • Какао порошок - 20 г.
  • Желатин - 25 г.
  • Молоко - 65 г.
  • Вершки (35%) - 500 г.
  • Цукрова пудра - 50 г.
  • Шоколад - 50 г.
  • Мигдалева крихта - 30 г.
  • Лікер "Амаретто" - 45 г.
  • Масло вершкове - 30 г.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно спекти бісквіт. Для цього жовтки відокремити від білків. Борошно змішати з какао порошком. Жовтки збити з 3/4 склянки цукру, насипати борошно, погашену оцтом соду, ретельно все збити. Білки збити з цукром (1/4 склянки), що залишився, до густої піни. До тіста обережно вмішати збиті білки. В змащену маслом форму викласти бісквітну масу. Випікати в попередньо нагрітій до 200°С доховці 35-40 хвилин. Дістати готовий бісквіт з духовки, охолодити та нарізати вздовж на 2-3 частини. Вийдуть бісквітні коржі.

  • 02

    Потім потрібно приготувати сироп для просочення коржів. Для чого 50 г. цукрової пудри розчинити в 3-х столових ложках лікеру. Просочити сиропом коржі бісквіту.

  • 03

    Після цього слід приготувати крем. Спочатку желатин розчинити у молоці кімнатної температури та поставити для набухання на 20 хвилин. Потім на водяній бані розігріти до розчинення желатинових крупинок, помішуючи без перерви. Охолодити молочно-желатинову суміш. Тепер охолоджені вершки збити до стійкої піни, додати до них цукрову пудру, знову збити. Тонким струменем влити желатинову суміш у збиті вершки, збити та поставити у холодильник до загусання.

  • 04

    Коржі промазати кремом, покласти один на одного. Тільки останній корж змащувати не потрібно. Боки торта теж змастити кремом та обсипати мигдальною крихтою. Шоколад розтопити на водяній бані, влити до нього 2 столові ложки молока, додати масло вершкове, розмішати до однорідної маси. Нанести на поверхню торта гарячу шоколадну масу. Торт поставити у холодильник на 2-3 години охолоджуватися та просочуватися.