Шоколадний кекс у мікрохвильовій печі
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Шоколадний кекс у мікрохвильовій печі

В період розвитку Стародавнього Риму було прийнято змішувати родзинки, горіхи, гранат з ячмінним пюре. Так був придуманий кекс, який зараз став дуже популярним по всьому світу. Згідно з сучасними рецептами приготування цього десерту, випікати його потрібно з бісквітного або дріжджового тіста. А найпоширенішими добавками є горіхи, джеми або варення, сухофрукти і свіжі фрукти, шоколад. Як стверджують історики, наймасовіше поширення кекс отримав в 16 столітті, коли з'явився цукровий пісок. Його постачали з американських колоній. А через те, що цукор сприяє довгому зберіганню фруктів, то саме завдяки цьому кекси і стали улюбленим десертом багатьох країн, кожна з яких додавала свої традиційні інгредієнти.

Інгредієнти

  • Яйце - 3 шт.
  • Цукор - 130 г.
  • Какао - 30 г.
  • Сіль - 3 г.
  • Масло вершкове - 100 г.
  • Борошно - 140 г.
  • Розпушувач (пакетик) - 1 шт.
  • Ванільний цукор - 10 г.
  • Шоколад - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно збити яйця, сіль, ванільний цукор, цукор, какао в пишну пінну масу, потім додати до них м'яке вершкове масло, і збити знову. Змішати розпушувач та борошно, невеликими порціями додавати до масляно-яєчної маси.

  • 02

    Потім в скляну форму вилити підготоване тісто, поставити в мікрохвильову пічку, при максимальній потужності витримати 5 хвилин, потім, після вимикання печі не відкривати її ще близько 7 хвилин, за цей час кекс "дійде" та "дозріє".

  • 03

    Далі потрібно на водяній бані, або в НВЧ-печі розпустити шоколад для глазурі, обмастити нею кекс.