Шоколадний торт на червоному вині
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г 20 хв

Шоколадний торт на червоному вині

Шоколадний торт на червоному вині допоможе влаштувати у вашому будинку справжнє німецьке чаювання. Рецепт десерту родом з Німеччини, а тому дасть вам зрозуміти, чим же живуть німці. На смак торт нагадає вам про глінтвейні - ароматний, п'янкий і зігріваючий. Готувати таку смакоту дуже просто. Вам варто тільки пам'ятати, що всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. П'янкий аромат цього торта зведе з розуму кожного. А сир маскарпоне додасть тісту ніжності, зробить смак пікантним і незабутнім. Сміливо беріть пляшечку вина, шоколадний торт і влаштовуйте романтичну вечерю. Насолоджуйтесь!

Інгредієнти

  • Вершкове масло - 100 г.
  • Цукор - 230 г.
  • Яйце - 2 шт.
  • Червоне вино - 150 мл.
  • Ванільний екстракт - 8 г.
  • Борошно - 150 г.
  • Какао-порошок - 60 г.
  • Сода - 3 г.
  • Розпушувач - 5 г.
  • Поварена сіль - 3 г.
  • Мелена суміш для глінтвейну - 3 г.
  • Сир Маскарпоне - 120 г.
  • Вершки - 120 г.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 160°C та підготувати форму діаметром 17 см. Збити вершкове масло з цукром та ваніллю (5 г.) у великій мисці до отримання однорідної маси. Додати яйце та жовток, збити, потім додати вино та перемішати. Просіяти всі сухі інгредієнти, та змішати. Вилити тісто в підготовлену форму, випікати протягом 25-30 хвилин.

  • 02

    Потім приготувати крем. Для цього збити сир маскарпоне та вершки окремо. Збиваючи вершки, додати до них цукор (30 г.) та ванільний екстракт (3 г.). Після цього акуратно з'єднати та перемішати готову суміш вершків та маскарпоне. Їх разом теж можна злегка збити.

  • 03

    Охолоджений спечений торт покрити кремом та посипати какао-порошком.