Торт шоколадний
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 10 хв

Торт шоколадний

Хто ж не любить ніжний шоколад, що тане в роті? Якщо Ви перебуваєте в рядах пристрасних фанатів цього продукту, пропонований десерт, безсумнівно, підніме Вам настрій. Свіжоспечений шоколадний бісквіт, просочений шоколадно-вершковим кремом і политий шоколадною глазур'ю не залишить байдужим ні дітей, ні дорослих. А готувати таку смакоту – суцільне задоволення. Вам потрібно лише спекти корж, все інше – творчий політ Вашої фантазії. Верхівку торта можна присипати меленими горішками, кокосовою стружкою, прикрасити свіжими або «п'яними» ягідками або за допомогою кондитерського мішка і шоколадного соусу (ганаша) сформувати химерні візерунки. Ось і готово прекрасне частування до чашки кави.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 300 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Масло вершкове - 225 г.
  • Розпушувач - 5 г.
  • Вершки 35% - 200 мл.
  • Шоколад - 400 г.

Етапи приготування

  • 01

    Просіяти борошно з розпушувачем. Яйця збити з цукром в пишну масу і додати борошно. Довести тісто до однорідної консистенції.

  • 02

    Розтопити шоколад (250 грам), розламаний на шматочки, на водяній бані разом з вершками. Масло розтопити окремо. Розігріти духовку до 180°C.

  • 03

    Форму змастити вершковим маслом. Вилити тісто і поставити в духовку на 30 хвилин. Потім дістати і розрізати на два однакових коржі.

  • 04

    150 грам шоколаду розтопити на водяній бані. Збити вершки в пишну масу. Змішати шоколад і вершки і трохи збити. Намазати кремом один корж, зверху покласти другий, а потім обмастити весь торт кремом. Поставити торт мінімум на 20 хвилин у холодильник.