Хто ж не любить ніжний шоколад, що тане в роті? Якщо Ви перебуваєте в рядах пристрасних фанатів цього продукту, пропонований десерт, безсумнівно, підніме Вам настрій. Свіжоспечений шоколадний бісквіт, просочений шоколадно-вершковим кремом і политий шоколадною глазур'ю не залишить байдужим ні дітей, ні дорослих. А готувати таку смакоту – суцільне задоволення. Вам потрібно лише спекти корж, все інше – творчий політ Вашої фантазії. Верхівку торта можна присипати меленими горішками, кокосовою стружкою, прикрасити свіжими або «п'яними» ягідками або за допомогою кондитерського мішка і шоколадного соусу (ганаша) сформувати химерні візерунки. Ось і готово прекрасне частування до чашки кави.
Просіяти борошно з розпушувачем. Яйця збити з цукром в пишну масу і додати борошно. Довести тісто до однорідної консистенції.
Розтопити шоколад (250 грам), розламаний на шматочки, на водяній бані разом з вершками. Масло розтопити окремо. Розігріти духовку до 180°C.
Форму змастити вершковим маслом. Вилити тісто і поставити в духовку на 30 хвилин. Потім дістати і розрізати на два однакових коржі.
150 грам шоколаду розтопити на водяній бані. Збити вершки в пишну масу. Змішати шоколад і вершки і трохи збити. Намазати кремом один корж, зверху покласти другий, а потім обмастити весь торт кремом. Поставити торт мінімум на 20 хвилин у холодильник.