Шоколадне печиво з гранатом
Кількість порцій - 25
Час приготування - 8 хв

Шоколадне печиво з гранатом

Нижче наведено рецепт дуже смачного і оригінального печива з шоколадною крихтою і зернами граната. Особливо такий десерт підійде на новорічний стіл. Чому саме на це свято? Гранат здавна символізував здоров'я і багатство, а таке побажання на Новий Рік досить актуально. Шоколад краще брати молочний, а не чорний, так значно смачніше. Можна також додати в печиво горіхи, але тоді їх краще подрібнити до стану борошна. Якщо хочете більш шоколадне печиво, то розділіть тісто на дві частини і в одну з них додайте какао (або у все тісто). І одна порада: щоб легше було викладати тісто на деко - змочіть ложку водою.

Інгредієнти

  • Цукор - 150 г.
  • Яйця - 1 шт.
  • Ваніль - 10 г.
  • Борошно - 200 г.
  • Дріжджі сухі - 10 г.
  • Розпушувач - 10 г.
  • Сода - 10 г.
  • Шоколад - 200 г.
  • Гранат - 200 г.
  • Масло вершкове - 80 г.

Етапи приготування

  • 01

    Гранат розібрати на зерна. Вершкове масло збити з цукром в пишну масу. Додати яйця, ваніль і ще трохи збити. Змішати просіяне борошно, дріжджі, розпушувач і соду.

  • 02

    Змішати яєчно-масляну суміш з борошняною. Шоколад подрібнити в крихту і додати в тісто. Додати в тісто зерна граната. Довести тісто до однорідної консистенції.

  • 03

    Духовку розігріти до 200°C. Деко застелити пергаментним папером. Викласти тісто столовою ложкою, поставити в духовку і випікати близько 13-15 хвилин.