Шоколадний мус на манній крупі
Кількість порцій - 6
Час приготування - 25 хв

Шоколадний мус на манній крупі

Такий простий і непримітний продукт, як манна крупа, зварена на молоці, виявляється цілком може стати основою для приготування десерту. Ви не помилилися: запропонований шоколадний мус із манки, але про це знатимете тільки Ви. Чарівним чином молочна манна каша з допомогою блендера перетвориться на мус. А в ролі чарівника Ви і, звичайно, шоколад. За своїми смаковими уподобаннями зробіть вибір між молочним і чорним шоколадом. Кількість цукру можна варіювати. Ці холодні ласощі, без сумніву, сподобаються і дорослим, і дітям. І нехай цей десерт не претендує на роль святкового, для повсякденного столу це відмінна ідея. Готовий мус можна посипати тертим шоколадом.

Інгредієнти

  • Молоко - 1 л.
  • Молочний шоколад - 100 г.
  • Манна крупа - 100 г.
  • Цукор - 150 г.
  • Ванільний цукор - 2 ч. л.
  • Вершкове масло - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Довести молоко до кипіння.

  • 02

    Додати шоколад, щоб він розчинився.

  • 03

    У кипляче молоко тонкою цівкою додати манну крупу.

  • 04

    Слідом додати цукор і ванільний цукор. Варити на невеликому вогні до загустіння (приблизно 5-7 хвилин).

  • 05

    Масу охолодити, додати масло.

  • 06

    Добре збити блендером.

  • 07

    Розкласти мус у формочки і поставити в холодильник на 3-4 години.