Шоколадний пудинг в пароварці
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Шоколадний пудинг в пароварці

Перед вами один з успішних рецептів десертів у пароварці. Особливо на нього варто звернути увагу тим, у кого немає духовки, але присутній такий необхідний апарат для здорового харчування, як пароварка. У ній готується безліч смачних і корисних страв, і десерти не виняток. Такий шоколадний пудинг виходить дуже ніжним, повітряним і солодким. І виглядає він досить красиво, особливо якщо його приготувати в красивій і оригінальної формі для випічки (щоб не змащувати маслом використовуйте силіконові формочки). А прикрасити можна нежирними вершками, ягодами, фруктами, тертим шоколадом, горішками, кокосовою стружкою.

Інгредієнти

  • Шоколад темний - 100 г.
  • Масло вершкове - 50 г.
  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Пудра цукрова - 85 г.
  • Борошно пшеничне - 25 г.

Етапи приготування

  • 01

    Шоколад поламати на шматочки, додати нарізане шматочками вершкове масло і розтопити в пароварці (близько 10 хвилин). Довести до однорідної маси. Білки відокремити від жовтків.

  • 02

    Білки збити в пишну масу. Жовтки збити з цукром. Змішати шоколадну суміш і білки з жовтками. Обережно додати борошно і перемішати. Вершковим маслом змастити формочки і вилити туди тісто. Поставити форми в пароварку і готувати близько 30 хвилин.