З французької мови назва цієї страви перекладається як «повітряний». Ви вже здогадалися, про що йде мова? Вірно, Вашій увазі десерт справжніх гурманів – суфле. Ця вишукана страва являє собою не що інше, як суміш з яєчних білків і жовтків з різними добавками (вершки, сир, фрукти, шоколад), збитих до консистенції жирної сметани. При цьому ніжний смак і насичений колір дає жовткова суміш, а повітряну, пористу текстуру, характерну для суфле, – ретельно збиті яєчні білки. Пропонований десерт готується з білого і чорного шоколаду, окремо змішаного з вершками. Існує також м'ясне, грибне і овочеве суфле, приготовані з соусом бешамель, але це вже зовсім інша історія.
Желатин замочити в 150 мл. холодної кип'яченої води і залишити на той час, який зазначено на упаковці.
Потім желатин довести до кипіння, але не кип'ятити. Залишити охолоджуватися.
Розтопити окремо білий і чорний шоколад. Залишити охолоджуватися до кімнатної температури.
Вершки збити з цукром.
Вершки розділити на дві частини. В одну додати білий шоколад і половину желатину. Добре перемішати.
В іншу частину додати темний шоколад. Додати желатин, який залишився і перемішати.
Розкласти в креманки, поклавши з одного боку біле суфле, з іншого - темне. Поставити в холодильник на 5-6 годин. За бажанням, прикрасити м'ятою.