Якщо вам набридли наші національні перші страви і хочеться чогось бусурманського, тоді ми вам пропонуємо приготувати яскраву і смачну страву під назвою чорба з квасолею. Під словом чорба мають на увазі сукупність молдавських, македонських, румунських, сербських, турецьких та болгарських гарячих густих національних супів. Це цікаве слово "чорба" походить від турецького слова "шурпа". Вона-то стала матір'ю тюркських супів і супів тюркських народів, що жили колись на території Османської імперії. А Османська Імперія була на території Румунії, Сербії, Македонії та Молдови. Чорба з квасолею виходить дуже смачна і поживна. Ви обов'язково її полюбите.
Квасолю замочити на пару годин. Відварити свинину.
З яловичини зварити бульйон. Додати сіль, лавровий лист. М'ясо вийняти і нарізати.
Нарізати свинину. Додати в бульйон квасолю, терту моркву, томатну пасту. Варити 40 хвилин.
Додати свинину і яловичину, варити ще 10 хвилин. Подавати зі сметаною.