Чорба з квасолею
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Чорба з квасолею

Якщо вам набридли наші національні перші страви і хочеться чогось бусурманського, тоді ми вам пропонуємо приготувати яскраву і смачну страву під назвою чорба з квасолею. Під словом чорба мають на увазі сукупність молдавських, македонських, румунських, сербських, турецьких та болгарських гарячих густих національних супів. Це цікаве слово "чорба" походить від турецького слова "шурпа". Вона-то стала матір'ю тюркських супів і супів тюркських народів, що жили колись на території Османської імперії. А Османська Імперія була на території Румунії, Сербії, Македонії та Молдови. Чорба з квасолею виходить дуже смачна і поживна. Ви обов'язково її полюбите.

Інгредієнти

  • Яловичина - 300 г.
  • Свинина - 200 г.
  • Квасоля - 300 г.
  • Морква - 2 шт.
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Лавровий лист - за смаком
  • Сметана - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Квасолю замочити на пару годин. Відварити свинину.

  • 02

    З яловичини зварити бульйон. Додати сіль, лавровий лист. М'ясо вийняти і нарізати.

  • 03

    Нарізати свинину. Додати в бульйон квасолю, терту моркву, томатну пасту. Варити 40 хвилин.

  • 04

    Додати свинину і яловичину, варити ще 10 хвилин. Подавати зі сметаною.