Різдвяні пряники "будиночки"
Кількість порцій - 8
Час приготування - 40 хв

Різдвяні пряники "будиночки"

Як приємно готуватися до новорічних свят. Приготування до новорічних свят занурює нас в особливий світ, світ дива і казок. Немає людей, які не люблять новорічні свята. Тому пропонуємо вам оригінальний рецепт різдвяних пряників "будиночки". Ці печива за смаком дуже сподобаються всім вашим членам сім'ї. Адже, виглядають вони дуже по-домашньому. Оформлено печиво у вигляді будиночка, на даху якого багато снігу, а у вікні видно свічку. Адже, Різдво - це саме сімейне і тихе свято. Тому різдвяні пряники "будиночки", дизайн яких нагадує тиху домашню атмосферу, дуже добре підійдуть в якості десерту на різдвяний стіл.

Інгредієнти

  • Мед - 400 г.
  • Цукор - 400 г.
  • Смалець - 250 г.
  • Мелена кориця - 2 ст. л.
  • Імбир мелений - 2 ст. л.
  • Борошно вищого гатунку - 750 г.
  • Житнє борошно - 250 г.
  • Яйця - 5 шт.
  • Сода - 3 ч. л.
  • Молоко - 0,5 л.
  • Цукрова пудра - 500 г.
  • Лимонний сік - 1 ч. л.
  • Кип'ячена вода - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Цукор, мед, смалець і спеції покласти в каструлю і на повільному вогні довести до кипіння, але не кип'ятити. Охолодити суміш до кімнатної температури.

  • 02

    Потім додати яйця, соду, молоко, борошно і замісити тісто. Тісто має постояти добу в холодильнику.

  • 03

    Потім розкачати тісто (близько 4 мм.) і вирізати фігурки "будиночків", випікати при температурі близько 180°C до золотистого кольору.

  • 04

    Для прикраси "будиночків" білок злегка збити, потім поступово додати цукрову пудру, лимонний сік і збивати міксером близько 5 хвилин.

  • 05

    Додати суміш у кондитерський мішок і намалювати контур, а також декор будиночка (вікна, двері, бурульки).

  • 06

    Для заповнення контуру будиночка потрібно розвести глазур до більш рідкого стану. Для цього додати 2 ст. л. звичайної, трохи теплої кип'яченої води. Така глазур буде добре розтікатися по прянику.

  • 07

    Отриманий малюнок сохне близько 2-х годин.

Товар додано до кошику