Глінтвейн - це дуже старовинний напій. У глінтвейну дуже багата історія, що обросла масою легенд. І не дарма, адже, вважається, що виник глінтвейн за часів Стародавнього Риму. Глінтвейн - це прекрасний, гарячий алкогольний напій на основі вина, нагрітого до 70-80 градусів з цукром і прянощами. Сьогодні ми будемо готувати цей божественний давньоримський напій, але з новорічним присмаком. Готується новорічний глінтвейн зі спеціями і джином дуже просто і легко. Він відмінно зігріє вас у новорічну зимову холодну ніч. Повірте, після келиху такого неймовірно смачного напою вам буде і не холодно, і, до того ж, дуже весело.
Апельсин розрізати навпіл, а кожну половину нарізати часточками.
У ковшику або сотейнику змішати вино, цукор, корицю, мускатний горіх, шматочки апельсина і лавровий лист.
Поставити ківш на повільний вогонь і нагрівати до тих пір, поки цукор не розчинитися.
Потім зняти з вогню і додати в ковш джин.
Після чого розлити по чашках і подавати.