Новорічний глінтвейн зі спеціями і джином
Кількість порцій - 6
Час приготування - 25 хв

Новорічний глінтвейн зі спеціями і джином

Глінтвейн - це дуже старовинний напій. У глінтвейну дуже багата історія, що обросла масою легенд. І не дарма, адже, вважається, що виник глінтвейн за часів Стародавнього Риму. Глінтвейн - це прекрасний, гарячий алкогольний напій на основі вина, нагрітого до 70-80 градусів з цукром і прянощами. Сьогодні ми будемо готувати цей божественний давньоримський напій, але з новорічним присмаком. Готується новорічний глінтвейн зі спеціями і джином дуже просто і легко. Він відмінно зігріє вас у новорічну зимову холодну ніч. Повірте, після келиху такого неймовірно смачного напою вам буде і не холодно, і, до того ж, дуже весело.

Інгредієнти

  • Біле сухе вино - 750 мл.
  • Цукор Демерара - 60 г.
  • Кориця - 1 палочка
  • Джин - 60 мл.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Горіх мускатний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Апельсин розрізати навпіл, а кожну половину нарізати часточками.

  • 02

    У ковшику або сотейнику змішати вино, цукор, корицю, мускатний горіх, шматочки апельсина і лавровий лист.

  • 03

    Поставити ківш на повільний вогонь і нагрівати до тих пір, поки цукор не розчинитися.

  • 04

    Потім зняти з вогню і додати в ковш джин.

  • 05

    Після чого розлити по чашках і подавати.