Цимес із яблук з рисом
Кількість порцій - 2
Час приготування - 20 хв

Цимес із яблук з рисом

Єврейський національний десерт цимес являє собою солодке рагу з овочів. Найчастіше основними компонентами страви виступають морква, квасоля, нут. Традиційний рецепт рагу можна доповнити м'ясом, ягодами і сухофруктами. Цимес є обов'язковою стравою в меню на єврейські новорічні свята і сімейні торжества. Не дивлячись на те, що десерт готується дуже швидко з цілком звичайних продуктів, він вважається справжнім делікатесом. Цимес із яблук з рисом – цікава варіація класичного рецепту. Можете додати трохи тертої кориці. Пряність чудово поєднується з яблуком. Рис найкраще брати шліфований, у відварному вигляді він більш розсипчастий.

Інгредієнти

  • Рис - 100 г.
  • Яблука - 4 шт.
  • Родзинки - 40 г.
  • Масло вершкове - 1 ст. л.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Лимони - 1 шт.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Відварити рис у воді до розсипчастого стану. Яблука помити, вирізати серцевину, нарізати часточками. Натерти лимонну цедру.

  • 02

    Яблука перекласти в каструлю, поставити на вогонь, залити невеликою кількістю води, довести до кипіння, потім висипати в каструлю рис і родзинки, додати масло, цедру і цукор, трохи додати солі.

  • 03

    Варити на маленькому вогні протягом 10 хвилин під закритою кришкою. Подавати гарячим або холодним.