Єврейський національний десерт цимес являє собою солодке рагу з овочів. Найчастіше основними компонентами страви виступають морква, квасоля, нут. Традиційний рецепт рагу можна доповнити м'ясом, ягодами і сухофруктами. Цимес є обов'язковою стравою в меню на єврейські новорічні свята і сімейні торжества. Не дивлячись на те, що десерт готується дуже швидко з цілком звичайних продуктів, він вважається справжнім делікатесом. Цимес із яблук з рисом – цікава варіація класичного рецепту. Можете додати трохи тертої кориці. Пряність чудово поєднується з яблуком. Рис найкраще брати шліфований, у відварному вигляді він більш розсипчастий.
Відварити рис у воді до розсипчастого стану. Яблука помити, вирізати серцевину, нарізати часточками. Натерти лимонну цедру.
Яблука перекласти в каструлю, поставити на вогонь, залити невеликою кількістю води, довести до кипіння, потім висипати в каструлю рис і родзинки, додати масло, цедру і цукор, трохи додати солі.
Варити на маленькому вогні протягом 10 хвилин під закритою кришкою. Подавати гарячим або холодним.