Курча в мікрохвильовій печі з кедровими горішками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 30 хв

Курча в мікрохвильовій печі з кедровими горішками

Щасливим власникам мікрохвильової печі пропонується вишукана святкова страва – курча з кедровими горішками. М'ясо курчати саме по собі дуже делікатне і ніжне. До того ж воно зовсім не жирне і вважається дієтичним, також як і м'ясо дорослої курки. А у вершковому соусі з додаванням білого вина і портвейну, воно розкривається по-новому. Ароматне, соковите, пряне – просто смакота. Панірування в борошні робить м'ясо рум'яним з хрусткою золотистою скоринкою. Виглядає дуже апетитно. Смажені кедрові горішки, виділяючи ароматне масло, насичують м'ясо пікантним смаком хвойного лісу. Вам вже захотілося приготувати цю дивовижну страву?

Інгредієнти

  • М'ясо (курча) - 1,5 кг.
  • Кедрові горіхи - 100 г.
  • Біле вино - 200 мл.
  • Портвейн - 200 мл.
  • Зубчик часнику - 2 шт.
  • Вершки - 100 мл.
  • Морква - 200 г.
  • Оливкова олія - 30 г.
  • Сіль - за смаком
  • Борошно - 80 г.
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • М'ясо (куряче філе) - 200 г.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно розділити курча на невеликі частини та запанірувати в борошні. Покласти на тацю мікрохвильової печі та підрум'янити шматки курчати з усіх сторін. Потім потрібно зварити курячий бульйон. Для цього взяти кастрюлю, покласти туди 200 г. курячого філе та залити водою (1 л.). Варити бульйон 60 хвилин. Після цього витягнути з нього м'ясо та процідити.

  • 02

    В скляний посуд для мікрохвильової печі покласти моркву нарізану невеликими кубиками, часник, полити бульйоном (250 мл.) та білим вином. Покласти курча на посуд та поставити в мікрохвильову піч на 11 хвилин. Дістати, полити курча соусом, що утворився, та перевернути шматочки курчати перед тим, як додати портвейн та смажені кедрові горішки.

  • 03

    Знову поставити курча в мікрохвильову піч на 4 хвилини. Додати вершки в соус. Подавати смажене курча гарячим, окремо в якості гарніру можна подати смажену картоплю або варений рис.