Все більш популярним стає варення з цитрусових останнім часом. Адже воно й не дивно, багато господинь знають про корисність цитрусових. Та й мало того, варення приготоване з цитрусових славиться своїм незвичайним і незабутнім смаком. Тому останнім часом його можна побачити на столах кращих будинків нашої країни. Це стало не тільки модно, популярно і смачно, але це ще й дуже корисно. Не корисніше звичайно свіжих цитрусових. Але багато людей страждають високою чутливістю зубів і фруктові кислоти в свіжому вигляді для них неприпустимі. І варення для них є виходом. Тому для шанувальників цитрусових і володарів чутливих зубів представляємо варення із цитрусових із імбиром.
Апельсини помити. Зняти цедру без білої частини і залити окропом. Очистити фрукти від плівки. Нарізати невеликими шматочками, засипати цукром і додати до цедри. Залишити на 30 хвилин.
Варення поставити на вогонь, довести до кипіння. Висипати мелений імбир і варити, помішуючи, на невеликому вогні близько 40-50 хвилин (до загустіння).
Простерилізувати банки. Варення ще раз довести до кипіння і гарячим розкласти в банки, закрити кришкою і залишити на столі кришкою вниз до охолодження.