Варення із цитрусових із імбиром
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 30 хв

Варення із цитрусових із імбиром

Все більш популярним стає варення з цитрусових останнім часом. Адже воно й не дивно, багато господинь знають про корисність цитрусових. Та й мало того, варення приготоване з цитрусових славиться своїм незвичайним і незабутнім смаком. Тому останнім часом його можна побачити на столах кращих будинків нашої країни. Це стало не тільки модно, популярно і смачно, але це ще й дуже корисно. Не корисніше звичайно свіжих цитрусових. Але багато людей страждають високою чутливістю зубів і фруктові кислоти в свіжому вигляді для них неприпустимі. І варення для них є виходом. Тому для шанувальників цитрусових і володарів чутливих зубів представляємо варення із цитрусових із імбиром.

Інгредієнти

  • Апельсини - 1 кг.
  • Цукор - 250 г.
  • Імбир (мелений) - 2 ч. л.
  • Вода - 5 л.

Етапи приготування

  • 01

    Апельсини помити. Зняти цедру без білої частини і залити окропом. Очистити фрукти від плівки. Нарізати невеликими шматочками, засипати цукром і додати до цедри. Залишити на 30 хвилин.

  • 02

    Варення поставити на вогонь, довести до кипіння. Висипати мелений імбир і варити, помішуючи, на невеликому вогні близько 40-50 хвилин (до загустіння).

  • 03

    Простерилізувати банки. Варення ще раз довести до кипіння і гарячим розкласти в банки, закрити кришкою і залишити на столі кришкою вниз до охолодження.