«Тархун» в Радянському Союзі - це солодкий безалкогольний газований прохолодний напій зеленого кольору. Виготовлявся він з води, лимонної кислоти, цукру і екстракту естрагону. До речі, винайдений був напій "Тархун" в 1887 році тифлісським аптекарем Митрофаном Лагідзе, який здогадався додавати в газовану воду екстракт кавказького естрагону ( тархуну ). Вперше в масовий продаж в СРСР напій вступив у 1981 році. Рослина тархун - корисна і містить каротин, аскорбінову кислоту, кумарин. У свіжих листках знаходяться вітаміни В1, В2, А, С, мінеральні речовини: магній, калій, фосфор, залізо, смоли, гіркоти, дубильні речовини. Приготуйте сьогодні своїми руками цей чудовий напій.
Тархун ретельно промити, порвати великими шматками.
У мисці змішати 0,5 склянки кип'яченої холодної води, сік лимона, лайма і 1 ст. л. цукру. Подрібнити блендером. Процідити сік і віджати зелень.
Розбавити приготовлений сік холодною кип'яченою водою до необхідної консистенції, при необхідності додати цукор. При подачі додати в склянку лід, гілочку м'яти і 0,5 ч. л. меду.