Клафуті з шоколадом і сливами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Клафуті з шоколадом і сливами

Кафлуті - це традиційна солодка страва англійської кухні, і переважно роблять її із вишнями, найкраще чорними. У класичному варіанті фрукти кладуть на дно форми і заливають це все тістом. Подають ще теплим, іноді із додаванням вершків. Хоча і готують зазвичай клафуті з вишнями, такий пиріг зі сливами вийде не гірше. Завдяки тому, що сливи викладають зверху тіста, весь пиріг таким чином зберігає свою форму і не розпадається, коли ви будете діставати його з форми. Не можна не відзначити і той факт, що сливи - продукт дуже корисний. Тим більше, що вони популярні в наших широтах природи, тому дістати їх буде не складно.

Інгредієнти

  • Сливи - 8 шт.
  • Цукор - 150 г
  • Яйце куряче - 6 шт.
  • Борошно пшеничне - 150 г
  • Масло вершкове - 125 г
  • Шоколад чорний - 200 г

Етапи приготування

  • 01

    Сливи помити, розрізати на половинки і видалити кісточки. Зробити на кожній по кілька надрізів. Шоколад поламати на шматочки і обережнорозтопити на водяній бані.

  • 02

    Змішати просіяне борошно і цукор. Окремо збити яйця з вершками. Акуратно і по трохи вливати яєчну суміш у борошно. Розмішати до однорідного стану.

  • 03

    Розігріти духовку до 180 ° С. Додати до тіста розтоплений шоколад і перемішати до однорідної консистенції. Змастити маслом форму для випікання. Рівномірно влити в неї тісто.

  • 04

    Зверху на тісто красиво укласти половинки слив. Поставити в духовку і випікати близько 20-25 хвилин. Після приготування охолодити і подавати.