Класичний цимес
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Класичний цимес

Класичний цимес - традиційна страва єврейської кухні, яка являє собою солодке рагу з моркви, чорносливу та родзинок. В даний час у цієї страви багато варіантів, в тому числі і з м'ясом в якості інгредієнта, але наявність моркви і сухофруктів у страві традиційне. Моркву нарізають кружечками, намагаються робити це якомога тонше: від цього залежить тривалість термічної обробки і зовнішній вигляд готового блюда. Цимес готується із самих простих продуктів, але його вважають ласощами і люблять в усіх єврейських сім'ях. У перекладі на українську мову слово "цимес" означає щось смачне, особливе.

Інгредієнти

  • Морква - 2 шт.
  • Курячий жир - 20 г.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Чорнослив - 10 шт.
  • Родзинки - 10 шт.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Курячий жир смажити в сковороді 15 хвилин. Чорнослив і родзинки замочити у воді з цукром.

  • 02

    Коли жир розтопиться, додати нарізану кружечками моркву і злегка обсмажити хвилин 4.

  • 03

    Додати разом з водою чорнослив, родзинки, посолити і тушкувати 30 хвилин.

  • 04

    Тушкувати цимес, періодично помішуючи, до м'якості моркви.