Кокосове печиво з чорносливом
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г

Кокосове печиво з чорносливом

Пропонуємо вам як варіант доповнення до сімейного вечірнього чаювання приготувати кокосове печиво з чорносливом. Воно припаде до смаку всій вашій родині. Адже, таке печиво не тільки дуже смачне, але і корисне. Кокос відомий своєю користю в підвищенні імунітету і опірності організму інфекціям. А чорнослив багатий мінеральними речовинами - калієм, натрієм, магнієм, кальцієм, фосфором і вітамінами. Смак печива не залишить вас байдужими. Хрустке тісто, всередині якого укладено чорнослив, приготувати таке не складе особливих труднощів. Тому для тих, хто любить печиво і хто обожнює сухофрукти в ньому, неодмінно варто приготувати таке печиво.

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно - 170 г.
  • Кокосова стружка - 150 г.
  • Вершкове масло - 125 г,
  • Мед - 2 ст. л.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Чорнослив - 40 г.

Етапи приготування

  • 01

    Щоб замісити тісто потрібно: змішати борошно, приблизно 120-125 г. кокосової стружки, мед, цукор і вершкове масло, яке повинно бути м'яким.

  • 02

    Замісити тісто і скатати з нього невеликі кульки.

  • 03

    Чорнослив промити і обсушити. У кожну кульку втиснути по одному чорносливу (якщо плід великий, то розрізати його на 2 частини).

  • 04

    Потім знову скатати кульки і обваляти кожну кульку в кокосовій стружці, що залишилася.

  • 05

    На деко вистелити пергаментний папір і викласти кульки.

  • 06

    Деко поставити в розігріту до 180°С духовку і випікати приблизно 25-30 хвилин до рум'яного кольору кульок.

  • 07

    Потім витягнути деко з духовки і дати печиву повністю охолонути.