Кокосовий пиріг
Кількість порцій - 6
Час приготування - 45 хв

Кокосовий пиріг

Кокосовий пиріг підкорить розум самого запеклого гурмана і розтопить лід у серці найсердитішого чоловіка. Цей десерт настільки смачний, ніжний і ароматний, що встояти перед ним практично неможливо. Ніжне бісквітне тісто, немов цукрова вата, тане в роті, залишаючи після себе солодкий слід. А кокосова стружка нагадаэ, що десь там існує екзотика. Більше того, саме цей десерт змусить вас закрити очі і відчути себе на березі моря, під зеленою пальмою, на безкрайньому пляжі, де тільки піна омиває ваші ноги. Цей десерт змусить вас поринути у мрії посеред довгого робочого дня, і, може, навіть впевнено піти назустріч цій мрії.

Інгредієнти

  • Яйця - 1 шт.
  • Кефір - 1 ст.
  • Цукор - 3/4 ст.
  • Розпушувач - 10 г.
  • Борошно - 1.5 ст.
  • Вершки 20% (не для тіста) - 1 ст.
  • Кокосова стружка - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Все змішати (крім вершків) і вилити у форму.

  • 02

    Для начинки змішати в сухому посуді 3/4 склянки цукру з 100 г. кокосової стружки і 1 пакетиком ванільного цукру.

  • 03

    Цю суміш рівномірно розподілити по всій поверхні тіста.

  • 04

    Поставити в нагріту духовку і випікати при температурі 180-200°C градусів близько 25-30 хвилин.

  • 05

    Слідкувати, щоб не підгоріла кокосова стружка (хвилин через 10 з початку випікання можна прикрити пиріг фольгою).

  • 06

    Гарячий готовий пиріг рівномірно полити 1 склянкою  вершків.