Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Кавові маффіни з корицею
Кавові маффіни з корицею

Кавові маффіни з корицею

Перед вами просто десерт мрії для кавоманів - кавові мафіни з корицею. Особливо якщо їх вживати з кавою ... Тоді ви отримаєте просто море кавової насолоди. У рецепті пропонується полити готові мафіни шоколадом, але, щоб спростити процес приготування можете дрібно порізати шоколад (але не в блендері і не на тертці) і додати в тісто. Таким чином у кексі будуть шматочки шоколаду, які тануть (звісно, якщо кекси подавати теплими). А зверху тоді досить присипати цукровою пудрою. В якості додаткової начинки можна додати будь-які горіхи (особливо волоські) і сухофрукти (прекрасно підійде дрібно нарізаний чорнослив).

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 400 г.
  2. 2. Цукор — 200 г.
  3. 3. Розпушувач — 10 г.
  4. 4. Кориця мелена — 5 г.
  5. 5. Кава розчинна — 15 г.
  6. 6. Сіль — 2 г.
  7. 7. Молоко — 200 мл.
  8. 8. Яйце куряче — 1 шт.
  9. 9. Масло вершкове — 100 г.
  10. 10. Ваніль — 5 г.
  11. 11. Шоколад — 100 г.

Етапи готування

  1. Змішати просіяне борошно з цукром, кавою, сіллю, ваніллю і корицею. Окремо збити яйця з розм'якшеним вершковим маслом. Додати в масляну суміш молоко і ще раз збити.

  2. У суху суміш, збиваючи міксером, додавати молочну. Духовку розігріти до 190°C. Формочки для маффінів на 2/3 наповнити тістом. Поставити в духовку і випікати близько 20-25 хвилин. Готові маффіни полити розтопленим шоколадом.