Холодний борщ із буряком
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Холодний борщ із буряком

Представляємо вашій увазі прекрасну слов'янську страву - холодний борщ з буряком. Страва виникла ще під час Київської Русі. Також можна зустріти іншу його назва - це холодник. Ця страва є національною стравою кухонь декількох східноєвропейських країн. Це страва білоруської, польської, литовської, латиської, української кухні. Холодний борщ відрізняється, в першу чергу, відсутністю м'ясних продуктів в своєму складі. Тому дана страва є частим гостем на пісному столі в період християнського посту. Холодний борщ з буряком порадує вас своїм незвичайним давньоруським смаком. Такий борщ добре їсти влітку в спеку, він відмінно вас наситить і охолодить. Холодник завжди подається охолодженим.

Інгредієнти

  • Кефір - 1 л.
  • Буряк - 500 г.
  • Огірки - 300 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Кріп - 1 пучок
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Помитий буряк щільно загорнути у фольгу, і запекти в духовці 1-1,5 години. Охолодити. Натерти на крупній тертці.

  • 02

    Яйця відварити. Порізати кубиками. Залишити половинку 1 яйця для прикраси.

  • 03

    Огірки порізати кубиками.

  • 04

    Дрібно посікти зелень.

  • 05

    Змішати буряк, яйця, огірки, зелень.

  • 06

    Посолити, поперчити, залити кефіром і перемішати.

  • 07

    Борщ подавати охолодженим, прикрасивши яйцем.