Холодний огірковий суп
Кількість порцій - 2
Час приготування - 10 хв

Холодний огірковий суп

Назва супчику говорить сама за себе і вдало зможе втамувати спрагу посеред жаркого, пекучого літнього дня. Зелений огірочок в поєднанні з кислинкою соковитого лимона, духмяним злегка різким часничком, служить вдалою основою для такого компонента як смачний, легкий йогурт. Ця страва запросто втамує ваш голод та здивує своїми смаковими властивостями. Звичайно ж огірок – це санітар нашого організму. Він є просто королем дієтичних страв, та завсідателем легких перекусів. Крім того всі знають, що на стравах з використанням цього овоча дуже добре худнеться, а такий смачний, поживний супчик може слугувати вдалим початком дієтичного харчування. Тому якщо ви втомилися від важкої, калорійної їжі та літньої спеки такий супчик зможе допомогти вам на раз-два.

Інгредієнти

  • Огірки - 5 шт.
  • Часник - 2 зуб.
  • Йогурт без добавок - 200 г
  • Лимон - 100 г
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Карі - 1/2 ч. л.
  • Перець - 1/2 ч. л.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Огірки очистити від шкірки і насіння. Залишити кілька скибочок для прикрашання.

  • 02

    Часник разом з огірками подрібнити в блендері.

  • 03

    Потім додати йогурт, лимонний сік і сіль. Поставити в холодильник мінімум на 2 години.

  • 04

    Сильно нагріти в сотейнику оливкову олію, додати каррі і перець, відразу ж зняти з вогню.

  • 05

    Розлити суп по тарілках, полити олією і одразу подавати.