Холодний рисовий салат
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Холодний рисовий салат

Рис – універсальна крупа, з якої можна приготувати багато цікавих страв. І зараз ми не про плов і різотто. Пропонуємо спробувати простий у приготуванні, але дуже смачний холодний рисовий салатик. Завдяки додаванню томатів і зелені страва набуває приємний смак свіжості, якого, буває, так не вистачає. Що стосується грибів, краще, звичайно ж, використовувати традиційні печериці, не помилитеся. Варені, смажені або мариновані – це вже справа Ваших смакових уподобань. Зверніть увагу: від вибраного сорту рису, залежить не тільки смак, але і консистенція салату. Небажано використовувати рис, який при варінні розвариться. Важливо, щоб зернятка залишилися цільними і не склеювалися.

Інгредієнти

  • Рис - 300 г.
  • Помідори - 750 г.
  • Гриби - 250 г.
  • Зелень - 40 г.
  • Олія оливкова - 50 мл.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Рис відварити до готовності. Помідори помити і нарізати кубиками або скибочками.

  • 02

    Зелень помити і подрібнити. Гриби помити і нарізати кубиками або скибочками.

  • 03

    Всі інгредієнти з'єднати. Додати оливкову олію, перець за смаком і перемішати салат.