Компот має свої історичні корені ще з часів Київської Русі. У той час існував напій з фруктів, який називали узвар. Він був святковим напоєм, наприклад, робили його в переддень Різдва. Найчастіше варили узвар із груш або яблук (ті фрукти, які були популярні на Русі). З часом стали розрізняти напої зі свіжих ягід і з сухофруктів. Таким чином з'явився узвар, який ми знаємо сьогодні, і компот. Коли стали доступні заморські і раніше не відомі фрукти, компоти почали робити дуже різноманітними. Сьогодні ми ділимося з вами рецептом компоту з яблук і мандаринів. Суміш солодких мандаринів і кислуватих яблук створить чудовий напій, який вам дуже сподобається.
Мандарини очистити від шкірки. Яблука помити і нарізати скибочками або кубиками. Залити фрукти водою, довести до кипіння, додати цукор, корицю і варити близько 20 хвилин.