Печиво з абрикосами та лимонною глазур'ю
Кількість порцій - 12
Час приготування - 35 хв

Печиво з абрикосами та лимонною глазур'ю

Що може бути краще, ніж печиво, зроблене своїми руками? Воно набагато смачніше, солодше і навіть корисніше, ніж з магазину. Його можна зробити так багато, як вам потрібно, і пригощати ним своїх діток, друзям подавати до чаю, та й самому побалувати себе смакотою. Таке печиво сподобається дітям, особливо завдяки незвичайному своєму вигляду. Воно схоже на яєчню. Можна влаштувати різні забави, а призами буде ось таке цікаве печиво. Абрикос надає йому соковитості і свіжості, а лимонна глазур робить печиво не занадто солодким. До того ж готується воно дуже швидко, так що діткам чекати не доведеться. Тому можете сміливо прямо зараз відправлятися робити це смішне і смачне печиво.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 100 г.
  • Цукор - 80 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Молоко - 1 ст. л.
  • Борошно - 250 г.
  • Абрикоси - 800 г.
  • Цукрова пудра - 120 г.
  • Лимон - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Вершкове масло розм'якшити і міксером збити з цукром.

  • 02

    Продовжуючи збивати, додати яйце і молоко.

  • 03

    Просіяти борошно і змішати з яєчно-масляною сумішшю. Замісити м'яке тісто.

  • 04

    На присипаному борошном столі розкачати тісто в пласт товщиною близько 3-4 мм.

  • 05

    Вирізати з нього кружечки діаметром близько 6 см.

  • 06

    Розігріти духовку до 180ºС.

  • 07

    Деко застелити пергаментом, викласти на нього кружечки з тіста. Поставити в духовку на 12-15 хв.

  • 08

    Залишити печиво на деко на 10 хв., потім перекласти на решітку і повністю охолодити.

  • 09

    Половинки абрикосів викласти на паперові рушники, дати їм обсохнути.

  • 10

    Для глазурі в цукрову пудру додавати потроху лимонний сік, перемішуючи виделкою.

  • 11

    Нанести глазур на кожне печиво. У центр печива покласти половинки абрикос. Дати глазурі застигнути.