Кускус - це досить давня страва у народів Північної Африки. Там її готували ще в ХІІІ столітті. Спочатку крупу кускус робили з проса, зараз його замінили манною крупою, яку отримують із твердих сортів пшениці. Після того, як євреїв репатрицірували з країн Магрибу, в Ізраїлі з'явився аналог кускусу - це птітим. Сам по собі варений кускус не такий смачний, щоб подавати його без закуски. Тому пропонуємо вам приготувати цю крупу із овочами і курячим філе. Овочі додадуть соковитість страві, а курка зробить її більш ситною. Можна подавати навіть без будь-якого салату. Зробіть до кускусу будь-який соус і подавайте разом з ним.
Дрібно порізати цибулю.
Моркву натерти на дрібній тертці.
Куряче філе порізати невеликими кубиками.
У каструлю з товстим дном налити трохи олії. Обсмажити цибулю приблизно 3 хвилини, періодично помішуючи.
Додати моркву, смажити разом протягом 3 хвилин.
Додати філе і смажити 10-15 хвилин.
Додати 500 мл. води, довести до кипіння. Додати сіль, корицю, поперчити за смаком, перемішати.
Насипати кускус і все перемішати.
Відразу ж закрити кришкою, зняти з вогню, і настоювати 5-7 хвилин. Кускус повинен увібрати в себе всю рідину і добре набухнути.
При подачі на стіл можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню.