Кускус із овочами та курячим філе
Кількість порцій - 6
Час приготування - 40 хв

Кускус із овочами та курячим філе

Кускус - це досить давня страва у народів Північної Африки. Там її готували ще в ХІІІ столітті. Спочатку крупу кускус робили з проса, зараз його замінили манною крупою, яку отримують із твердих сортів пшениці. Після того, як євреїв репатрицірували з країн Магрибу, в Ізраїлі з'явився аналог кускусу - це птітим. Сам по собі варений кускус не такий смачний, щоб подавати його без закуски. Тому пропонуємо вам приготувати цю крупу із овочами і курячим філе. Овочі додадуть соковитість страві, а курка зробить її більш ситною. Можна подавати навіть без будь-якого салату. Зробіть до кускусу будь-який соус і подавайте разом з ним.

Інгредієнти

  • Кускус - 200 г.
  • Куряче філе - 300 г.
  • Цибуля - 100 г.
  • Морква - 100 г.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Кориця - 0,25 ч. л.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Вода - 500 мл.
  • Зелень - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Дрібно порізати цибулю.

  • 02

    Моркву натерти на дрібній тертці.

  • 03

    Куряче філе порізати невеликими кубиками.

  • 04

    У каструлю з товстим дном налити трохи олії. Обсмажити цибулю приблизно 3 хвилини, періодично помішуючи.

  • 05

    Додати моркву, смажити разом протягом 3 хвилин.

  • 06

    Додати філе і смажити 10-15 хвилин.

  • 07

    Додати 500 мл. води, довести до кипіння. Додати сіль, корицю, поперчити за смаком, перемішати.

  • 08

    Насипати кускус і все перемішати.

  • 09

    Відразу ж закрити кришкою, зняти з вогню, і настоювати 5-7 хвилин. Кускус повинен увібрати в себе всю рідину і добре набухнути.

  • 10

    При подачі на стіл можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню.