Крабові пиріжки
Кількість порцій - 6
Час приготування - 40 хв

Крабові пиріжки

Крабові пиріжки - це прекрасна, дуже ніжна низькокалорійна закуска. Готується з смачного листкового тіста, яке можна приготувати або самостійно в домашніх умовах, або купити вже готове в супермаркеті. Час випічки конвертів з тіста залежить від індивідуальної духовки, в середньому, близько 9-10 хвилин, при температурі 180 С. Склад начинки можна сміливо варіювати. Дана закуска ідеально підходить як для святкового столу, так і для повсякденного. Рецепт крабових пиріжків досить простий у приготуванні, всі продукти доступні і не вимагають великих грошових витрат.

Інгредієнти

  • Листкове тісто (бездріжджове) - 900 г.
  • Яйця - 1 шт.
  • Крабове м'ясо - 200 г.
  • Вершкове масло - 1 ст. л.
  • Часник - 1 шт.
  • Цибуля-порей - 2 стебла
  • Солодкий перець - 1 шт.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Лимонний сік - 2 ч. л.
  • Кріп - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Листкове тісто розморозити при кімнатній температурі. Розігріти духовку до 200°C.

  • 02

    Яєчний жовток відокремити від білка. Тісто розкачати, вирізати 6 квадратів. Деко застелити пергаментним папером, на нього викласти квадратики. З тіста, вирізати стільки ж рамок, шириною 2 см.

  • 03

    Кулінарним пензлем змастити краї квадратиків яєчним білком. Поверх викласти квадратні рамки. Змастити яєчним жовтком всі деталі з тіста. Відправити в духовку на 10 хв.

  • 04

    Для начинки упаковку крабового м'яса подрібнити, обсмажити у вершковому маслі. Додати роздавлений зубчик часнику, порізану кільцями цибулю-порей. Перець порізати смужками і разом із соком лимона додати до крабового м'яса. Сіль, перець і сметану змішати. Подрібнити кріп, все змішати. Начинити пиріжки.