Соус із журавлини
Кількість порцій - 10
Час приготування - 20 хв

Соус із журавлини

Сьогодні ми вам рекомендуємо приготувати чудовий журавлинний соус. Такий соус чудово підійде до запеченого м'яса і до м'яса будь-якої птиці - це може бути качка, гусак, курка, індичка, перепела. Дивно, але саме журавлинний соус здатний додати нерозкриті ноти стравам з птиці. Цікавим залишається той факт, що на День Подяки американці з'їдають п'яту частину всієї журавлини, яку вживають за рік. Адже, це й не дивно, так як індичку подають виключно і завжди з журавлинним соусом. Такий соус неймовірно швидко і дуже легко готувати. А в підсумку ви отримаєте смачну ароматну і прекрасну підливу до м'яса, мало того ще й дуже корисну. Тому що журавлина містить дуже багато корисних речовин, мікроелементів і вітамінів.

Інгредієнти

  • Свіжа журавлина - 350 г.
  • Цукор - 200 г.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Коньяк - 1 ст. л.
  • Лимонний сік - за смаком
  • Вода - 70 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Апельсин розрізати навпіл і вичавити з нього сік.

  • 02

    У каструлю висипати журавлину, цукор, влити апельсиновий сік, коньяк і 70 мл. води.

  • 03

    Каструлю поставити на повільний вогонь на 15 хвилин.

  • 04

    Можна додати трохи лимонного соку, якщо смак соусу буде солодкуватий.

  • 05

    Відварити ще трохи часу і зняти з вогню, дати охолонути. Коли соус охолоне, прибрати в холодильник.

  • 06

    Подавати такий соус найкраще до запеченого м'яса.