Сьогодні ми вам рекомендуємо приготувати чудовий журавлинний соус. Такий соус чудово підійде до запеченого м'яса і до м'яса будь-якої птиці - це може бути качка, гусак, курка, індичка, перепела. Дивно, але саме журавлинний соус здатний додати нерозкриті ноти стравам з птиці. Цікавим залишається той факт, що на День Подяки американці з'їдають п'яту частину всієї журавлини, яку вживають за рік. Адже, це й не дивно, так як індичку подають виключно і завжди з журавлинним соусом. Такий соус неймовірно швидко і дуже легко готувати. А в підсумку ви отримаєте смачну ароматну і прекрасну підливу до м'яса, мало того ще й дуже корисну. Тому що журавлина містить дуже багато корисних речовин, мікроелементів і вітамінів.
Апельсин розрізати навпіл і вичавити з нього сік.
У каструлю висипати журавлину, цукор, влити апельсиновий сік, коньяк і 70 мл. води.
Каструлю поставити на повільний вогонь на 15 хвилин.
Можна додати трохи лимонного соку, якщо смак соусу буде солодкуватий.
Відварити ще трохи часу і зняти з вогню, дати охолонути. Коли соус охолоне, прибрати в холодильник.
Подавати такий соус найкраще до запеченого м'яса.