Вершковий крем-суп з шампіньйонів і картоплі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Вершковий крем-суп з шампіньйонів і картоплі

У своїй більшості ми звикли, що перші страви зазвичай рідкі. Сьогодні ми приготуємо вершковий крем-суп із шампіньйонів і картоплі. Його особливість полягає саме в тому, що подають суп, як першу гарячу страву, але консистенція у нього густа. Суп відмінно вас зігріє у холодну погоду і стане вашою радістю після морозної прогулянки. Продукти супу дуже класичні, а їх поєднання використовують давно. Але навіть таке класичне поєднання продуктів в супі, як картопля, шампіньйони, цибуля, вершки не залишать байдужим нікого. Суп може скласти чудову альтернативу другій страві, оскільки насичення приходить дуже швидко. Ви можете також додати зелень або ж сметану за смаком.

Інгредієнти

  • Печериці - 300 г.
  • Картопля - 600 г.
  • Цибуля - 200 г.
  • Вершки - 500 мл.
  • Олія рослинна - 10 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю помити, очистити, нарізати кубиками. Залити водою картоплю, додати сіль, відварити до готовності.

  • 02

    Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Гриби помити і нарізати кубиками. На сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити на ній цибулю. Додати гриби, воду і тушкувати ще кілька хвилин.

  • 03

    Картоплю додати в сковороду, а потім подрібнити блендером. Перелити суп в каструлю, додати вершки, сіль. Довести вміст до кипіння і вимкнути вогонь. Розкласти суп по порційних тарілках.