Грибний крем-суп з кедровими горішками
Кількість порцій - 6
Час приготування - 40 хв

Грибний крем-суп з кедровими горішками

Звичайно ж, ви подумали що це одноманітний овочевий суп з додаванням грибів для аромату? А от і ні! Це вибухова суміш осінніх дарів лісу та сибірського соснового насіння. Хоч звучить ця страва трішки важко для приготування і може злякати невпевнених у своїх кулінарних можливостях людей, запевняємо вас - простота та легкість основні складові нашого крем-супу. Крім відмінних смакових властивостей цієї страви, ви можете отримати не лише заряд енергії від її поживності, а й масу лікувальних властивостей цього природного коктейлю. Здавна жителі Сибіру знають про цілющі властивості цих плодів і багато в чому вони залежать від різноманіття жирів, білків та інших речовин, які містяться в них. Не можна забувати і про корисність лісових жителів – грибів, які є фактично панацеєю від усіх хвороб та недуг. Тому, якщо ви піклуєтесь про здоров'я своїх близьких та бажаєте порадувати їх чимось новеньким, цей рецепт саме для вас!

Інгредієнти

  • Гриби - 550 г
  • Олія оливкова - 6 ст.л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Борошно кукурудзяне - 15 г
  • Молоко - 500 мл
  • Бульйон курячий - 1 л
  • Лимон - 1 шт.
  • Горіхи кедрові - 30 г
  • Вершки - 30 мл
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Гриби помити. Залишити 50 грам грибів, решту порізати кубиками. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. У каструлі розігріти 4 столові ложки оливкової олії, додати цибулю і гриби, накрити кришкою і смажити близько 15 хвилин до м'якості.

  • 02

    Додати кукурудзяне борошно, перемішати, потім додати молоко і бульйон. Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і варити 30-40 хвилин. Перелити суп в блендер і подрібнити до однорідного стану. Додати лимонний сік, сіль і перець.

  • 03

    Тонко нарізати решту грибів скибочками. Розігріти олію в сковороді і додати гриби і кедрові горішки. Готувати кілька хвилин, поки гриби не стануть м'якими, а горішки рум'яними. Додати в суп і подавати, прикрасивши кожну тарілку вершками.