Звичайно ж, ви подумали що це одноманітний овочевий суп з додаванням грибів для аромату? А от і ні! Це вибухова суміш осінніх дарів лісу та сибірського соснового насіння. Хоч звучить ця страва трішки важко для приготування і може злякати невпевнених у своїх кулінарних можливостях людей, запевняємо вас - простота та легкість основні складові нашого крем-супу. Крім відмінних смакових властивостей цієї страви, ви можете отримати не лише заряд енергії від її поживності, а й масу лікувальних властивостей цього природного коктейлю. Здавна жителі Сибіру знають про цілющі властивості цих плодів і багато в чому вони залежать від різноманіття жирів, білків та інших речовин, які містяться в них. Не можна забувати і про корисність лісових жителів – грибів, які є фактично панацеєю від усіх хвороб та недуг. Тому, якщо ви піклуєтесь про здоров'я своїх близьких та бажаєте порадувати їх чимось новеньким, цей рецепт саме для вас!
Гриби помити. Залишити 50 грам грибів, решту порізати кубиками. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. У каструлі розігріти 4 столові ложки оливкової олії, додати цибулю і гриби, накрити кришкою і смажити близько 15 хвилин до м'якості.
Додати кукурудзяне борошно, перемішати, потім додати молоко і бульйон. Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і варити 30-40 хвилин. Перелити суп в блендер і подрібнити до однорідного стану. Додати лимонний сік, сіль і перець.
Тонко нарізати решту грибів скибочками. Розігріти олію в сковороді і додати гриби і кедрові горішки. Готувати кілька хвилин, поки гриби не стануть м'якими, а горішки рум'яними. Додати в суп і подавати, прикрасивши кожну тарілку вершками.