Вершковий соус з болгарським перцем
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Вершковий соус з болгарським перцем

У всі часи кулінари усього світу змагалися в майстерності приготування хороших соусів. Не дарма приготування соусу вважалося справжнім кулінарним мистецтвом. Адже, завдяки вдало підібраній соусу страва здатна заграти абсолютно новими фарбами. Зараз у світі існує багато різних рецептів приготування соусів. Найпопулярнішим і простим у виготовленні вважається вершковий соус. Сьогодні ми вам маємо честь представити рецепт приготування такого соусу. Його можна подавати до різних страв. Він добре поєднується з м'ясом, рибою, макаронами або овочами. Соус не перебиває смак і аромат основних інгредієнтів, а лише витончено підкреслює всю гідність страви.

Інгредієнти

  • Болгарський перець червоний - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Вершки - 100 мл.
  • Вино сухе біле - 60 мл.
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Сіль - 0,25 ч. л.
  • Червоний перець - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Порізати цибулину досить великими шматочками, покласти в сковороду з соняшниковою олією і поставити на вогонь. Цибулю злегка обсмажити, добре перемішати, вогонь зменшити, сковороду накрити кришкою і тушкувати цибулю до м'якості.

  • 02

    Запекти в духовці перець. Після цього викласти його в тарілку і зверху накрити рушником або фольгою. Залишити на 2-3 хвилини. Шкірку зняти, насіння і плодоніжку вирізати. Перець і цибулю пропустити через м'ясорубку.

  • 03

    У сковороді без олії злегка обсмажити 1 столову ложку борошна. До борошна додати овочеву масу, добре розмішати, долити вершки і вино. Розмішати і варити на маленькому вогні, помішуючи, 5 хвилин. Посолити і поперчити за смаком.