Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Вершково-грибний соус
Вершково-грибний соус

Вершково-грибний соус

Хто не любить соуси ? Вершково -грибний соус зробить будь-яку страву неповторною. Соус подарує їжі ніжний, витончений і пікантний смак. Вершки і молоко додадуть йому ніжності і легкості, а пармезан - ситності. Не забувайте, що гриби за своїм складом легко замінюють м'ясо. Тому соус буде приємний для вегетаріанців. Завдяки прованським травам і базиліку соус ще й дуже ароматний. Ви відразу ж захочете їсти, почувши такий спокусливий запах. А часник - відмінний афродизіак. Пані можуть взяти на замітку. Але головна родзинка соусу - це приготування, на яке вам буде потрібно всього лише 20 хвилин.

Кількість порцій 8
Час приготування 20 хв

  1. 1. Вершки — 100 мл.
  2. 2. Молоко — 2 склянки
  3. 3. Крохмаль — 1 ст. л.
  4. 4. Пармезан — 3 ст. л.
  5. 5. Печениці — 200 г.
  6. 6. Соняшникова олія — 2 ст. л.
  7. 7. Цибуля — 1 шт.
  8. 8. Часник — 2 зубчика
  9. 9. Сушений базилік — 1 ч. л.
  10. 10. Мускатний горіх — 0,5 ч. л.
  11. 11. Прованські трави — за смаком

Етапи готування

  1. Гриби і цибулю дрібно порізати.

  2. На соняшниковій олії підсмажувати цибулю до прозорості, додати подрібнений часник і гриби. Готувати ще 5-7 хвилин, а потім влити вершки.

  3. Розчинити крохмаль у холодному молоці і влити в грибний соус. Посолити, всипати тертий пармезан, мускатний горіх, базилік, трохи уварити, щоб вийшов густий соус. Готовий соус посипати прованськими травами.