Крамбл з яблуком і інжиром
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Крамбл з яблуком і інжиром

Найкращий десерт той, який несе не тільки солодощі, але й користь у собі. Тому якщо ви за здорове харчування, але солодощі - це ваша слабкість, тоді кращими десертами будуть для вас ті, які готують із фруктів. Наприклад, крамбл. Це британський десерт із фруктів або ягід. Вся суть десерту в тому, що спочатку викладають фрукти на деко чи у форму, а потім посипають крихтою з тіста. Таким чином воно запікається. І виходять дуже ароматні фрукти під хрусткою скоринкою. А так як корисні властивості фруктів не пропадають під час випікання страви в духовці, то ви ще й отримаєте ряд корисних вітамінів для вашого організму.

Інгредієнти

  • Яблука - 1 кг
  • Інжир - 400 г
  • Лимон - 120 г
  • Цукор - 300 г
  • Борошно пшеничне - 300 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Горіхи волоські - 150 г
  • Розпушувач - 10 г
  • Кориця мелена - 10 г
  • Сіль - 5 г
  • Олія рослинна - 5 мл

Етапи приготування

  • 01

    Яблука помити, очистити, нарізати скибочками й збризнути лимонним соком, щоб не потемніли. Цедру лимона натерти на тертці. Інжир помити, нарізати скибочками і додати до яблук.

  • 02

    Розігріти духовку до 200 градусів.Вершкове масло, борошно, сіль і розпушувач подрібнити в блендері (повинні вийти крихти). Додати в суміш горіхи, половину цукру і корицю.

  • 03

    Форму для запікання змастити маслом, укласти яблука з інжиром. Посипати крихтами і другою половиною цукру. Поставити в духовку і випікати близько 30-40 хвилин.