Кабса
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Кабса

Кабса - національне блюдо Саудівської Аравії, дуже поширене практично у всіх арабських країнах. Рецептів кабси величезна безліч. Для її приготування використовують різне м'ясо: курку, баранину, яловичину, верблюжатину або рибу з креветками. Також у кожному з них використовуються різні спеції і прянощі, різноманітністю яких славиться арабська кухня. Це чорний перець, гвоздика, каррі, кардамон, шафран, кориця, мускатний горіх і багато інших. Незмінною складовою будь-якої кабси є рис, краще всього використовувати індійський рис басматі. Якщо хочете, щоб він вийшов розсипчастим, то каструлю з готовим блюдом потрібно щільно обернути в рушник або ковдру на 20-30 хвилин.

Інгредієнти

  • Курка - 1 шт.
  • Рис - 300 г.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Часник - 5 зубчиків
  • Томатна паста - 3 ст. л.
  • Оцет - 2 ст. л.
  • Морква - 500 г.
  • Перець солодкий - 2 шт.
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Лавровий лист - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Курку розрубати на 8 порційних шматків, посолити і обсмажити з 2-х сторін на соняшниковій олії.

  • 02

    Додати посічену цибцлю, додати лавровий лист, посолити і тушкувати до готовності курки. Додати томатну пасту і оцет, перемішати.

  • 03

    Підсмажити натерту на великій тертці моркву, порізаний соломкою перець і порубаний часник, посолити.

  • 04

    До курки всипати рис і прожарити 8 хвилин. Курку вийняти з томатної підливи, в підливу всипати овочі так, щоб рідина покривала рис на 2 см. Перемішати, довести до кипіння і варити до готовності на маленькому вогні.