Огірки обов'язково повинні бути присутніми в нашому раціоні. Цей зелений здоровань огірок не такий простий, як здається на перший погляд. Незважаючи на те, що в його складі 95% - це вода, огірок примудрився опинитися серед лідерів за вмістом у своєму складі калію. Нестача цього важливого мікроелемента чревата, ні багато ні мало, порушеннями в роботі серцево-судинної системи. Як і чорна редька, огірок - володар унікальної здатності до нейтралізації кислотних сполук, що надзвичайно важливо, оскільки підвищена кислотність - ознака деяких грізних захворювань. Огірок допоможе і при запорах. На додаток до всього, для тих, хто стежить за своєю фігурою, важлива низькокалорійність цього корисного овоча.
Огірки помити, очистити від шкірки і нарізати скибочками (близько 3 мм завтовшки).
Змішати оцет з кунжутною олією. Посипати огірки сіллю і перцем за смаком.
Полити салат заправкою, перемішати і подавати (краще всього подавати до суші).