Огірковий салат з кунжутною олією
Кількість порцій - 4
Час приготування - 7 хв

Огірковий салат з кунжутною олією

Огірки обов'язково повинні бути присутніми в нашому раціоні. Цей зелений здоровань огірок не такий простий, як здається на перший погляд. Незважаючи на те, що в його складі 95% - це вода, огірок примудрився опинитися серед лідерів за вмістом у своєму складі калію. Нестача цього важливого мікроелемента чревата, ні багато ні мало, порушеннями в роботі серцево-судинної системи. Як і чорна редька, огірок - володар унікальної здатності до нейтралізації кислотних сполук, що надзвичайно важливо, оскільки підвищена кислотність - ознака деяких грізних захворювань. Огірок допоможе і при запорах. На додаток до всього, для тих, хто стежить за своєю фігурою, важлива низькокалорійність цього корисного овоча.

Інгредієнти

  • Огірки - 500 г.
  • Олія кунжутна - 20 мл.
  • Оцет - 20 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Огірки помити, очистити від шкірки і нарізати скибочками (близько 3 мм завтовшки).

  • 02

    Змішати оцет з кунжутною олією. Посипати огірки сіллю і перцем за смаком.

  • 03

    Полити салат заправкою, перемішати і подавати (краще всього подавати до суші).