Драники (деруни) з грибами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Драники (деруни) з грибами

Навіть самими звичайними стравами нашої з вами улюбленої рідної кухні можна дивувати своїх рідних смачними приготуваннями. Особливо це добре вийде у вас, якщо ви останнім часом постійно шукали все нові рецепти вигадливих страв, справляли враження на своїх рідних і навіть гостей новими і ще нечуваними стравами. Тепер можна і щось більш народне придумати. Наприклад, деруни з грибами. По-перше, напевно, багато хто вміє і знає як робити їх ще з дитинства. Але нагадати зайвий раз ніколи не буває. По-друге, якщо додати до них грибочків, вийде абсолютно новий смак, який напевно запам'ятається вам надовгий час.

Інгредієнти

  • Картопля - 700 г
  • Гриби - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 80 г
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Борошно пшеничне - 3 ст.л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сметана - 300 г
  • Рослинна олія - 30 мл

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю почистити, помити і натерти на дрібній тертці. Додати сіль і перець за смаком. Трохи віджати картоплю і вилити зайву рідину.

  • 02

    Гриби помити, нарізати кубиками. Цибулю очистити від лушпиння, дуже дрібно нарізати. Гриби обсмажити разом з цибулею до золотистого кольору на невеликій кількості олії.

  • 03

    Змішати картоплю з грибами та цибулею, добре перемішати. Додати в масу просіяне борошно і яйця. Все перемішати до однорідної консистенції.

  • 04

    На сковороду налити трохи олії, добре розігріти. Столовою ложкою викласти деруни. Обсмажувати з двох сторін до готовності до золотистої скоринки. Подавати зі сметаною. За смаком можна додати зелень. Так само замість сметани можна використовувати грибний соус.