Кекси "Тигри"
Кількість порцій - 12
Час приготування - 40 хв

Кекси "Тигри"

Нехай вас не лякає така досить агресивна назва кексів - "Тигри ". Коли ви спробуєте перший шматочок, ви зрозумієте, які вони ніжні і солодкі, можна сказати навіть добрі. А назву свою вони отримали швидше за все через зовнішній вигляд. Адже на золотистих кексах крапельками видніються шматочки шоколаду, і здається, ніби це шкурка тигра. У всьому іншому схожості з цієї дикою і лютою кішкою немає. Навпаки, кекси дуже домашні, вони створюють певний затишок в домі, коли ви ними закушуєте чай, каву або молоко. Так що сміливо кличте гостей у гості - вони теж повинні спробувати ці маленькі кексики з гучною назвою "Тигри".

Інгредієнти

  • Цукор - 150 г.
  • Яєчні білки - 250 г.
  • Мигдальне борошно - 300 г.
  • Вершкове масло - 300 г.
  • Борошно - 65 г.
  • Шоколадна крихта - 125 г.

Етапи приготування

  • 01

    Нарізати вершкове масло кубиками, скласти в сотейник і тримати на вогні до тих пір, поки воно не стане коричневого кольору.

  • 02

    Процідити через дрібне сито в глибокий посуд. Дати охолонути.

  • 03

    У глибокій мисці змішати цукор, мигдалеве і пшеничне борошно. Додати яєчні білки, добре перемішати.

  • 04

    Додати остигле масло і перемішати до однорідності. Додати шоколадну крихту.

  • 05

    Викласти тісто в 12 формочок для кексів або маффінів, заповнити на 1/3.

  • 06

    Поставити кекси в розігріту до 180°С духовку на 30-35 хвилин до золотистого кольору. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою.

  • 07

    Кексу найкраще дати повністю охолонути.