Сирні коржики з вишнею
Кількість порцій - 3
Час приготування - 1 г

Сирні коржики з вишнею

Той факт, що кисломолочний сир – найкорисніший і натуральний продукт, багатий білком, кальцієм та іншими цінними мікроелементами, не викликає сумніву. Але навряд чи хто-небудь, особливо діти, погодиться снідати їм щодня. І ось Вам компромісне рішення – сирні коржики з вишнею. Ніби й порцію кисломолочного сиру з'їли, але при цьому значно урізноманітнили свій повсякденний раціон. Сирні коржики, на відміну від сирників, не обсмажуються на сковороді в соняшниковій олії, а випікаються в духовці. Тому вони виходять зовсім не калорійними. Як Ви помітили, борошна в складі тіста теж немає. Скріпляючу роль виконують яйця і вівсяні пластівці. Ароматна кориця і ваніль надають готовій випічці приємний пряний смак.

Інгредієнти

  • Кисломолочний сир - 100 г.
  • Вишня - 50 г.
  • Пластівці вівсяні - 40 г.
  • Білок яєчний - 1 шт.
  • Розпушувач - 3 г.
  • Ванілін - 3 г.
  • Цукор - 20 г.
  • Кориця мелена - 5 г.
  • Олія рослинна - 5 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Вишню розморозити і видалити кісточки. Дати стекти зайвій рідині. Сир протерти через сито.

  • 02

    До сиру додати білки, вівсяні пластівці, ванілін, цукор і розпушувач. Додати вишню і довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 200°C.

  • 03

    Деко застелити пергаментним папером. Викласти тісто столовою ложкою на деко. Поставити в духовку і випікати коржики близько 40 хвилин.