Чи знали Ви, що ідея приготування випічки, що за формою нагадує великий кекс, з різними наповнювачами, народилася в Англії в далекому ХVIII столітті? З тих пір чудові мафіни стали користуватися величезною популярністю далеко за межами батьківщини. Якщо Ви, також як і ми, не байдужі до цього смачного десерту, саме час звернути увагу на пропонований рецепт. Сирні мафіни хороші тим, що їх практично неможливо зіпсувати: вони виходять неймовірно м'якими і ніжними, мають пористу текстуру і «маслянистий» смак. Особливо прекрасна випічка в якості корисних ласощів для діток, адже не кожна дитина стане їсти кисломолочний сир в чистому вигляді. Прикрасити «верхівку» мафінів можете на свій смак.
Збити яйця з цукром. Потім додати розм'якшене масло, розпушувач і трохи збити. Кисломолочний сир при необхідності віджати і протерти через сито. Додати його до яєчно-масляної суміші і добре збити.
Духовку розігріти до 180°C. Борошно просіяти в сирну суміш, відразу ж перемішуючи. Викласти тісто у формочки (паперові або силіконові) і випікати близько 20-25 хвилин.